Lukijoilta

Nyt kasvatetaan eriarvoisuutta

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen esittää tuloveron alennuksia keinona lisätä kansalaisten työmotivaatiota. Väite on selvää vaaleja edeltävää populismia pahimmillaan ja sen tueksi ei löydy faktatietoa mistään. Tuloverojen alentaminen ja verotuksen painopisteen siirtäminen välillisiin veroihin johtaa ainoastaan eriarvoisuuden kasvuun.

Kokoomuksen esittämät verolinjaukset siis päinvastoin vähentää työmotivaatiota siinä valtaosassa kansaa, joka lopulta tekee sen fyysisen työn. Pienituloiset maksavat jo nyt suhteellisesti laskien enemmän veroja tuloistaan kuin hyvätuloiset eikä se ole keino motivoida työntekoon. Työn tekemiseen motivoitunut, onnellinen ja tasa-arvoa kunnioittava kansa elää mielestäni toisenlaisessa yhteiskunnassa mitä valtiovarainministeri yrittää rakentaa.

Verottamalla progressiivisesti nykyistä paljon jyrkemmin kaikkia tuloja takaamme hyvinvointiyhteiskunnalle jatkuvuutta ja voimme vähentää valtion velkaantumista. Yhteiskunta jossa tulojen suuruuden perusteella otetaan oikeudenmukaisesti vastuu heistäkin joilla ei ole menestymisen edellytyksiä, on hyvä paikka myös rikkaiden elää.

Jos minä tavallinen duunari olen valmis tuloveroni korotuksiin niin miksi ihmeessä eivät he, joilla olisi siihen oikeasti varaa. Edesmennyt kansanedustaja Tommy Tabermann kirjoitti jossain yhteydessä, että omahyväisyys, itsekkyys ja ahneus on aikamme sairaus. On helppoa olla samaa mieltä hänen kanssaan yhteiskunnassa jossa toisille ei riitä mikään.