Lukijoilta

Lottovoitto syntyä Littoisiin?

Littoislainen on siinä mielessä onnellisessa asemassa, että kaunis luonto järvineen on lähellä, voit aistia täällä vielä ripauksen vanhan ajan kyläilmapiiriä ja yhteisöllisyyttä löytyy sitä kaipaavalle. Vanhemman näkökulmasta tienoo tuntuu oivalta paikalta kasvattaa lasta.

Lapsen näkökulmasta Littoinen tarjoaa myös vaihtuvia päiväkoti- ja iltapäiväkerhotiloja, toimimattomista tiloista johtuvia luokkakokoonpanomuutoksia ja päiväkotiryhmien sisällä tapahtuvia siirtoja kesken vuoden.

Tilanne ei ole uusi, eikä sitä parhaalla tahdollakaan voi sanoa hetkelliseksi, harmittavaiseksi siirtymävaiheeksi. Esimerkiksi Palomäen päiväkodin esikoululaisten suhteen väliaikaisratkaisuja on tehty jo vuosia ja kolmen viime vuoden aikana ryhmä onkin ehtinyt olla koulun pihalla Torpassa, Palomäen päiväkodin päärakennuksen yläkerrassa sekä koulun läheisessä Vierikossa. Jälkimmäiset tilat on Liedon kunnan puolesta luvattu esikoululaisten käyttöön vuoteen 2017 saakka, tosin 22.11.2010 pidetyssä kunnanhallituksen kokouksessa todettiin, että ”muutoksia voi tulla. Silloin koulu tarvitsee kyseiset tilat käyttöönsä jo aiemmin.

Tilanne on siis esikoulun tulevan sijainnin suhteen edelleen epävarma. Vaikka tuleva tilantarve on tiedossa, Liedon kunta on myymässä Palomäen päiväkodin päärakennuksen vierestä taloa, joka voisi olla pysyväisratkaisu tilaongelmiin. Rakennus on varusteltu päiväkotikäyttöä ajatellen ja sijainti Palomäen päiväkodin päärakennukseen nähden on erinomainen.