Lukijoilta

Kepillä selkään

Nuoret pitivät meteliä ja olivat vallattomia, bussikuski ajoi heidät ulos bussista. Kysymyksessä oli ilmeisesti ihan tavallinen nuorten kisailu ja siitä aiheutunut ääni.

Tämä uutinen on herättänyt mielipiteitä ja kuten yleensäkin, vain kovaa kuria nuorille vaativat ovat aktivoituneet. Talonmiehen luutaakin on tarjottu lääkkeeksi, kuten entisaikaan. Ei kuulemma ole tullut vaurioita.

Eikö? Itse asiassa juuri tuo entisajan kova kohtelu taitaa olla syyllisenä siihen, että jotkut nykyajan keski-ikäiset tarjoaisivat nuorille mielellään luudanvartta. Miksi vain nuorille? Entä, kun aikuiset sikailevat, ryyppäävät ja räyhäävät. Luudanvarttako tarjotaan.

Omat kokemukseni nuorista ovat pelkästään positiivisia. En ole koskaan saanut töykeää vastausta tai ilkeitä kommentteja, vaikka olen paljon nuorten kanssa tekemisissä. Jos kysyn jotain, nuoret ovat avuliaita auttamaan.

Vanhempien huonoa käytöstä olen nähnyt senkin edestä. Riitelyä, kadehtimista, alentuvaa käytöstä, ahneutta, työpaikkakiusaamista. Olisiko kepinisku tässä kohtaa oikein?

Jos jotkut nuoret käyttäytyvät huonosti, kotoa sekin lähtee. Mitä isot edellä, sitä pienet perässä.

Huumeisiin ja alkoholiin sortuneet lapset ovat pääsääntöisesti hylättyjä ja pahoinpideltyjä lapsia.