Lukijoilta

Halli arvoiseensa käyttöön

Typhoon, Elysee-areena, Turkuhalli.. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Nuorempana silloisessa Typhoonissa ensi kerralla käydessä tuli ihmeteltyä kuinka iso ja hieno halli on. Kyllähän se vieläkin on hieno kokemus kun Tepsin pelejä käy katsomassa. On myös muutamat konsertit tullut koettua, kuten myös jännättyä jääkiekon maailmanmestaruuspelejä.

Nykytilanne harmittaa. Artisteja ei saa halliin, keikkoja perutaan ja nyt viimeisimpänä Kalervo Kummola kieltäytyy tuomasta vuoden 2013 MM-kisoja Turkuun, vedoten liian pieneen kapasiteettiin. Erikoista sikäli, että kiekko kyllä tuntuu turkulaisia kiinnostavan kun keväälläkin useassa Tepsin loppuottelussa oli halli ääriään myöten täynnä ja useissa muissakin loppukevään peleissä täyttöaste yli 80% vajaasta 12000 istumapaikasta. Hartwall Areenalla paikkoja on kuitenkin vain tuhat enemmän ja Kummolan ongelmaa ei siten ole. Pitää vain ihmetellä.

Toivoisin, että Turkuhallia pyörittävä ottaisi aktiivisemman roolin tapahtumien järjestämisessä ja -markkinoinnissa. Toki isojen artistien palkkioihin on vaikea vaikuttaa, mutta katsojia voisi houkutella tänne kauempaakin. Helsingin suunnalta on nyt helpompi tulla moottoritien valmistumisen myötä. Junaraiteet kulkevat myös melkein hallin viereen, joten miksei myös VR voisi tarjota palvelujaan ihmisten hallille tuomisessa. Liikenneyhteydet henkilöautoilla ovat hieman hankalat tapahtumien alkamis- ja päättymisaikoina, mutta niitäkin voitaisiin varmaankin parantaa joillakin tavoin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ensi vuonna Turku on kulttuuripääkaupunki, mutta mitään isoja tapahtumia, vanhojen tansseja lukuunottamatta, ei ole tiedossa Turkuhallissa mikä vaikuttaa hieman ristiriitaiselta. Toivottavasti tässä tulee vielä positiivisesti yllättymään.

Hienoa olisi myös, jos Turkuhalli saisi uuden nimen. Elysee-logon häviäminen hallin seinästä jätti kuitenkin paikan ”tyhjilleen”. Ehkä vielä jonain päivänä hallia komistaa turkulainen markkinaikoni, siitä ei varmaan moni pahakseen pistäisi.