Lukijoilta

Media, gallupit ja todellisuus

Y

le kertoi iltauutisissaan 19.11 euromääräisinä summina kuinka paljon jokainen suomalainen maksaa EU:n Kreikkaa, Latviaa, Islantia ja nyt Irlantia koskevista tukipäätöksistä ja lainoista. Mielenkiintoista median ohjausta samaan aikaan, kun perussuomalaiset Timo Soinin johdolla keräävät huimia kannatuslukuja samoilla perusteilla.

Olisiko oikeampaa kertoa todellisia faktoja. Mitä merkitsee Suomelle ja koko EU:n taloudelle Kreikan tai Irlannin talouden konkurssi? Miten tärkeää on turvata Euroopan talouden tasapaino myös heikoimmissa jäsenmaissa. Suomen talous on lupaavassa kasvusuunnassa ja työllisyys paranemassa. Siihen vaikuttaa merkittävästi koko EU-alueen talouden ja euron vakauden kuntoonsaanti.

Suomi ei pienenä maana pärjää omillaan. Meillä ei ole Norjan öljy- ja kaasurikkauksia. Olemme osa EU-yhteisöä ja voimme sen osana saada lisää hyvinvointia ja kasvua. Se merkitsee kuitenkin sitä, että osallistumme niihin toimiin, jotka ovat tarpeen koko EU:n talouden ja tasapainon turvaamiseksi.

On selvää, että populistipuolue perussuomalaiset hakee kannatusta edellä mainituilla keinoillla kertomalla kuinka paljon jokainen meistä suomalaisista joutuu ”lainaamaan” Kreikan tai Irlannin talouden pelastamiseksi. Sehän ei kanna vastuuta Suomen taloudesta. Aika erikoista on sen sijaan se, että Yle uutisissaan esittää asian tällä tavalla. Onko Yle myös jokaisen suomalaisen asialla vai tukemassa perussuomalaisten gallupnousua?