Lukijoilta

Keskus keskellä ratapihaa?

Miten äänieristys hoidetaan, jos kulttuurikeskus sijoitetaan junaradan viereen, kysyy kirjoittaja.
Miten äänieristys hoidetaan, jos kulttuurikeskus sijoitetaan junaradan viereen, kysyy kirjoittaja.

Kaupunginhallitus päätti helmikuun alussa, että Turku 2011-säätiö saa vuokrata ratapihan VR-konepajasta riittävät tilat kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 tarpeisiin. Luovan talouden kulttuurikeskuksen perustamista koskeva hanke on tulossa valtuuston käsittelyyn 19.4.2010. Keskus herättää niin monia alue- ja rakennussuunniteluun liittyviä hankalia kysymyksiä, että niihin tulee saada ensin vastaus ennen kuin valtuusto tekee keskuksesta lopulliset päätökset.

Ei tehdä taas kerran Turkuun uutta Myllysiltaa.

Keskukseen suuntautuu iso liikenne. Autoille täytyy osoittaa autopaikat. Louhessa on autopaikkoja, mutta matka sinne on noin 600 metriä.

Jos keskukseen rakennetaan Louhesta tunneli paljonko se maksaa ja kuinka tunnelissa liikutaan?

Rakennuksessa järjestetään hiljaisuutta edellyttäviä musiikkiesityksiä (esimerkiksi viulu). Tällöin syntyy ongelmia, koska raskas junaliikenne jatkuu ratapihalla ja keskuksen viereiset rakennukset säilyvät VR:n käytössä. Tästä aiheutuu kovaa melua, tärinää ja pahoja hajuja (veturien pakokaasut). Miten äänieristys sekä tärinäeristys hoidetaan?

Ratapihalla seisoo jatkuvasti ammoniakkitankkeja ja muita vaarallisia aineita. Onnettomuuden ja terrorismin vaara tulee eliminoida ennen keskuksen käyttöönottoa.

Lahden musiikkitalo sijaitsee järven rannalla. Musiikkitalon ulkopuolelle voi istahtaa kahville, kuunnella peipposen laulua ja katsella kimaltelevalta järveltä laituriin saapuvia huviveneitä. Ratapihalla ei voi kokea mitään vastaavaa.