Lukijoilta

Vakavasti sairas katolinen kirkko

Katolisen kirkon piirissä paljastuneet pedofiilitapaukset osoittavat yksiselitteisen selvästi, kuinka sairaisiin tekoihin johtaa ihmisluonnon vastainen kirkollisen opin määräämä selibaattipakko.

Tällaisen hyväksikäytön mahdollistaa tekoihin syyllistyneiden ylivertainen auktoriteettiasema uhriin nähden. On selvää, että nyt tiedossa olevat monet sadat tapaukset ovat vain jäävuoren huippu ja tämä äärimmäinen iljettävyys on saattanut jatkua jo vuosisatoja.

Kun naisen kanssa ei saa ”pelehtiä” eikä itsetyydytys pidemmän päälle riitä, niin tavaksi on tullut alistetussa asemassa olevien lasten seksuaalinen hyväksikäyttö. Ei ihme, jos jotkin ilmeisesti asian paremmin tuntevat tahot pitävät paavia antikristuksena. Tälle väittämälle löytyy historiasta runsaasti muunkinlaista tukea. Kuka tervejärkinen voi kannattaa tällaista kirkollista oppia, joka johtaa näin sairaisiin tekoihin?

Asiat on selvitettävä juurta jaksain ja tekoihin syyllistyneitä tai niitä salanneita kirkon edustajia on rangaistava normaalin oikeuskäytännön mukaan. Tutkinnan ulkopuolelle ei saa jättää edes nykyistä paavia. Vaikka tämäkin rikos vanhenee kymmenessä vuodessa, niin vanhemmissa tapauksissa on tärkeää myös moraalisen tuomion antaminen.