Lukijoilta

Turku palaa

Jarrut voitti Turun kunnallisvaalit. Voittajat ehtivät kuitenkin luvata laittaa kaikki kaupungin asiat kuntoon. Muovivihreillä cityjupeilla ja nationalistisella äärioikeistolla on Turussakin näytön paikka. Me kaikki odotamme tuloksia.

Aivan ensimmäiseksi aiotaan kuitenkin repiä kappaleiksi toriparkkikaava. Ensimmäiseksi se tehtäisiin vapaaehtoistyönä ja suurena nimenkeruu-urakkana.

Kulttuuripääkaupunkivuoden iskulause on "Turku palaa". Huudahduksella viitataan siihen, että Turku palaa takaisin pääkaupungiksi. Toisaalta iskulauseella viitataan Turun kaupunkipaloon 1827 (Turun tuhoutumiseen). Toriparkin toteuttamisen kariuttaminen merkitsisi sitä, että Turun kohtaloksi on tulossa jo toisen kerran "Turku palaa" - kohtalo, aivan konkreettisesti.

Kulttuuripääkaupunkivuodesta 2011 on todella tulossa "Turku palaa"-tragedia koska täällä ei ymmärretä sitä, että kauppatoriympäristössä on Turun kalleimmat yksityiset kiinteistöt. Niiden omistajat, esimerkiksi suuret vakuutusyhtiöt ja pankit, joilla on pääpaikka Helsingissä, eivät tule rahoittamaan toriuudistuksen jarruttamisen takia kulttuuripääkaupunkihanketta. Tästä huolimatta vastarinta Turun torin uudistamiseksi sen kun vain kovenee.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kaupunki ei toimi Turussa toriparkin rakentamisen kustantajana. Muualla Suomessa kunta on toiminut myös maksajana. Tämäkään seikka ei vaikuta vastarinnan populistisiin organisoijiin mitään. Katsokaa pelurit itseänne peilistä!

Ilman maahanmuuttajia Turun väkiluku on ollut noin 15 vuotta täysin pysähdyksissä. Turun väki harmaantuu ja käy aina vain kalliimmaksi kuntaorgaanille. Kaupungin kassan pohja on jo näkyvissä.

Turusta on tulossa autio periferiakaupunki ja kurjuuden turistinähtävyys. Sen vanha ränsistynyt päätori toimii ulkoilmamuseonähtävyytenä.

Mauri Kustaa Armfelt ei kritisoinut aikoinaan turkulaisia huvikseen. Hänellä oli arvosteluun järkeen käyvät syyt. Hän kehotti myös polttamaan Turku poroksi.

Uudistamista vastustava Turku ja turkulaisuus saa jatkossakin juuri sen ja sitä mitä se ansaitsee. Turkulaiset saavat syyttää itseään toistuvasta suuresta onnettomuudesta.

Huomenna Turku palaa. Palaa taas kerran ja oikein kunnolla, pohjaan asti.

Jukka Paaso