Lukijoilta

Kiilopään mökki käyttöön!

Matkakertomuksia elokuun matkaltamme Lappiin; ajelimme alaspäin pohjoisesta ja ajattelimme piipahtaa katsomassa turkulaisten omistamaa Kiilopään mökkiä, jota jo kaupungin päättäjät olivat myymässä. Hämmästyimme paikan kauneudesta, ja rauhallisuudesta, paikalla ei ristinsielua! Puita mökin takana laatikossa valmiina, mökki iso ja tyhjä.

Soitimme Turku touringiin ja kyselimme mahdollisuutta jäädä mökkiin yöksi tari pariksi päiväksi.

Mutta tieto kuului, että mökin saa vain viikoksi kerrallaan.

Olimme tyrmistyneitä! Yleensä paikasta kuin paikasta voi ottaa mökin vaikka vain päiväksi. Olisimme siis joutuneet ottamaan mökin lähes 300 euron viikkovuokralle. Lisättäköön; samana viikonloppuna 16.-17.8 oli Saariselällä (18 km ylöspäin Kiilopäältä), "jänkällä jytisee" moottoripyörätapahtuma, jossa arvioitiin olleen 2500 motoristia, jotka majoittuivat yöksi tälle alueelle. Käydessämme Kiilopään hotellilla, myytiin ei oota. No kuinkahan moni turkulainen motoristi olisi varmasti hyödyntänyt tilaisuutta, jos siihen olisi ollut mahdollisuus.

Nyt kysynkin Turun päättäjiltä; mitä järkeä Turulla on pitää moista yllä, jos sitä ei saa vuokrata turkulainen kuin viikon kerrallaan ja eikö turkulaisten raha kelpaa muuta kuin verojen muodossa?

Leila ja Reijo Tallqvist

Turku