Lukijoilta

Turun kaupunki
ylläpitää asunnottomuutta

Turun kaupunki kyykyttää asunnottomia täysin mielivaltaisesti. Esimerkiksi Helsingissä on rakennettu ja rakennetaan asuntoja asunnottomille. Täällä ei ole tehty mitään!

Jos henkilöllä on häätöjä tai vuokrarästejä, häneltä evätään asunnonsaanti. Onhan Turussa toki asuntoloita, vaivaiset neljä. Niistä työssäkäyvä joutuu maksamaan yli 400 euroa kuukaudessa, siis yksiön kuukausivuokran.

Huoneet ovat monesti 2-3 hengen huoneita eikä asuntolassa asuvalle myönnetä edes asumistukea. Puhumattakaan, että hänellä olisi mahdollisuus yksityiselämään, se on riistetty täysin. Asuntolat ovat kaikki päihdeongelmaisille tarkoitettuja, joten asukas leimataan, vaikkei hänellä päihdeongelmaa olisikaan.

Asunnottomuutta ei tulisi käyttää rangaistuskeinona, sehän on jo kultivoitu rikos. Turun kaupunki ylläpitää asunnottomuutta siekailematta. Jos tämä on hyvinvointivaltio, Turun tyyli on pelkkää pahoinvointia.

Asialle on pian tehtävä jotain. Koska Turku ei tee, on valtion puututtava asiaan. Jokaisella ihmisellä on oikeus asuntoon.

L.M.