Lukijoilta

Sairaanhoitajia arvostettava

"Lisää rahaa vaan vaativat. Miten kehtaavatkin!" Ei ole kovin pitkää aikaa siitä, kun jokaisella oli vahva mielipide hoitajien palkan tasosta. Jokainen oli tietävinään sen, kuinka vaativaa tai vaatimatonta on hoitajien panos ja mitä siitä pitäisi maksaa. Jokaisella oli joku toinen toistaan parempi omakohtainen kokemus ja kateus nousi.

Kuuluin itsekin tuolloin kateellisiin. Omassa palkassanikin luokanopettajana olisi ollut korjattavaa ja vastoin kaikkea järkeä yritin arvottaa kahden täysin erilaisen työn haasteita ja vaatimuksia verraten niitä toisiinsa.

Maanantaina 14.7. jouduin sitten itse tilanteeseen, jossa olin täysin avuton ja hoitajien armoilla. Kaikki järki katosi ja tilalla oli vain järjettömyyttä, surua ja ahdistusta. Siitä hetkestä asti, toinen toistaan ammattitaitoisempi ja empaattisempi ihminen kantoi minua eteenpäin surussani, piti minut pinnalla, vaikka olisin tahtonut vajota.

Se ei ollut työntekoa, ei ammatinharjoittamista siinä kylmässä mielessä, joka voidaan palkan perusteella arvottaa. Se oli välittämistä, aitoa huolta toisesta ihmisestä, kutsumusta. Tätäkö ei yhteiskunnassa arvosteta?

Saara Mälkönen