Lukijoilta

Onko kirjastosta
tullut kohtaamispaikka?

TS/Marttiina Sairanen<br />Kirjoittajaa häiritsee kirjaston levoton ilmapiiri.
TS/Marttiina Sairanen
Kirjoittajaa häiritsee kirjaston levoton ilmapiiri.

Mihin on kadonnut se periaate turkulaisten korvien välistä, että kirjastossa kuuluu olla hiljaa? Turun kaupungin pääkirjasto ei ole enää mikään kirjasto, pikemminkin ostoskeskus, ainakin äänentasoltaan.

Toinen seikka, mitä en myöskään ymmärrä, ovat turistikierrokset pääkirjastossa. Toki uusi kirjastomme on näyttämisen arvoinen, mutta se on kuitenkin kirjasto, jonne ihmiset tulevat, jotta saavat lukea ja opiskella rauhassa!

Otin asian esille, sillä olin tällä viikolla opiskelemassa syksyn ylioppilaskirjoituksia varten pääkirjastossa ja jouduin poistumaan paikalta pahantuulisena, sillä kirjastossa kierroksella ollut turistiporukka häiritsi keskittymistäni pulinallaan.

Turistit eivät ole ainoa murhe kirjastossa, myös me kaupunkilaiset olemme vähän pihalla siitä, miten kirjastossa tulisi käyttäytyä. Miksi joku luulee, että kirjastossa saisi esimerkiksi puhua puhelimeen tai miksi se edes on päällä kirjastoon tultaessa?

Varmasti monet tulevan vuoden kirjoittajat ja opiskelijat tulevat hakemaan lukurauhaa kirjastosta ja toivonkin että saisimme sitä. Siksi kysynkin, rakennettiinko meille uusi kirjasto vai vain hieno rakennus, jota esitellä ja jossa säännöillä/periaatteilla ei ole väliä?

Pahantuulinen opiskelija