Lukijoilta

Lapsiperheille varatut parkkipaikat loukkaavia

Kauppakeskusten parkkialueille on ilmestynyt uusi merkki, Lapsiperheiden pysäköinti. Invalidipaikkojen merkit kyllä ymmärrän. Onko kaupalla tarkoitus erotella lapsettomat henkilöt paremmasta väestöstä.

"Meillä on lapsiperheitä varten omat kolhimattomat paikat". Jos lapsettoman perheen on pakko tulla meille asiakkaaksi, niin teitä varten on mikropaikat.

Näihin mikropaikkoihin ei sitten mopoa suurempaa härveliä saa sopimaan ilman, että naapuri kolhii kyljet lommoille. Kuka liekin suunnitellut pysäköintiruudut, niin ettei ole ollut autoa vertailukohteena. Eniten ihmetyttää tämä uudehko merkki. Kauppa tuo tyylikkäästi "rotuerottulun" tähän päivää.

Tutut merkit löytyivät aikaisemmin eräästä Euroopan ja Afrikan valtiosta. Lapsettomia löytyy omasta tahdosta ja tahtomatta. Toisille asia on riittävän arka ilman kauppaketjujen avustusta.

Turvallisuus on varmaan yksi syy, miksi näitä ruutuja on laitettu. Näitä ruutuja on kuitenkin niin vähän, ettei se riitä kuin muistuttamaan lapsettomia omasta kohtalosta.

Laittakaa kaikkiin ruutuihin lisää tilaa. Onneksi on vielä kauppiaita, joille lapsettomat asiakkaat ovat tasa-arvoisessa asemassa. Mekin kulutamme, ja hyvin kulutammekin.

Elias