Lukijoilta

Tupakkataukojen autuus

Kun meillä kaikki on hyvin, on aikaa murehtia muiden tekemisiä. Mikä mahtaa olla se suuri kateus tupakoitsijoita kohtaan, joka astuu jo rikkomaan työpaikan ilmapiiriä.

Kateellisille: Pitäkää samaan aikaan yhtä pitkä tauko. Menkää tupakkahuoneeseen tai muuhun vastaavaan tilaan kuluttamaan aikaa välittämättä sateesta, pakkasesta tai karmeasta kärystä ja hajusta, joka seuraa teitä vielä pitkään tilasta poistuttuanne. Yrittäkää ryystää kahvinne äkkiä, että kerkiätte pitämään tämän tärkeän tauon. Seuratkaa orjallisesti tätä hienoa tapahtumaa vaikka tunnin välein jättämättä yhtään taukoa pitämättä.

Luonnollisesti tämä koskee myös vapaa-aikaa. Ja eikun ulos seisoskelemaan viideksi minuutiksi kotona, juhlissa, kylässä, autosta poistuttaessa, bussia odoteltaessa. Vielä kerkiää yhdet vetämään.

Itse aikoinani tupakkakopissa istuessani kadehdin heitä, joiden itsekuri on antanut mahdollisuuden kiertää kyseisen kopin kaukaa. Nyt kiitän jokaisesta työhetkestä, joka siirtää ajatukseni pois tupakkatauoista. Yksi hyvä puoli siellä tosin oli. Ikinä en siellä kuullut arvosteluja työkavereista. Sen paremmin henkilöinä kuin työsuorituksista.

Toiset kuluttaa aikaa vessassa, toiset juoruaa, kahvitauot venyvät, joku on muuten saamaton. Kaikkia meitä löytyy. Jos tupakkataukoja oikein kadehtii, niin siihen löytyy helppo lääke. Mene kioskin kautta ja aloita loistava ura.

Voit olla ylpeä itsestäsi, kun saat jättää hajutauot väliin. Vielä kun muille annetaan työrauha, niin eiköhän jotenkin pärjätä toistemme kanssa.

Anselmi