Lukijoilta

Doping itsestäänselvyys huipulla

Minkä takia yleensä dopingin käyttäjiä vainotaan? Kun se nyt on jokaiselle ajattelemaan pystyvälle selviö, että jokainen, joka maailman huipulla urheilee, käyttää jotain ainetta. Ei siellä muuten pärjää, eikä saa miljoonia.

Nyt kun on menossa Tour de France, niin melkein joka päivä joku jää kiinni, vaikka selostajalle se tuntuu olevan kamala ihme. Hän kai luulee, että ihmiset ovat niin tyhmiä, että kuvittelevat pyöreästi 200 kilometriä ajettavan kieli vyön alla ilman kunnon aineita joka päivä.

Vielä kun joku kertoisi, mitä käytti Norjan hiihtojoukkue, pari, kolme vuotta takaperin? Olivat ne niin ylivoimaisia, että kyllä heillä oli aivan eri aineet kuin muilla. Pakko olla, kun kaikki jotain käyttivät. Esimerkiksi se paljon leuhkittu suomalaisten alppimaja, dopingia sekin oli, sanotaan mitä tahansa. Ja mitähän sillä peiteltiin, ettei vaan epoa.

Annettaisiin urheilijoiden käyttää mitä kenenkin mieli tekee. Kyllä käyttäjät itse tietävät, mitä tekevät. Mitä niitä vainoaa, kun ei kaikkia kuitenkaan saada kiinni.

Jos esimerkiksi kaikki Tourin pyöräilijät testattaisiin kerralla, niin käry olisi takuulla sataprosenttinen.

Jukka Salminen