Lukijoilta

Roskaaminen kuriin
pressujen avulla

Olen tullut seuranneeksi noin kahden vuoden ajan Turun Messinkikadun ympäristöä työmatkalla aamuin illoin, ja joka päivä roskainen ympäristö harmittaa aina vain enemmän. Tuntuu käsittämättömältä, miten tienvarsien roskaaminen saa jatkua siihen kenenkään puuttumatta. Rakennusjätettä ja muuta muovi- ja pakkausmateriaalia lentelee miltei joka kuormasta joita ajetaan kadunvarrella olevalle jäteasemalle ja rakennusjätteen kierrätysasemalle. Usein kuorma on ilman asianmukaista verkkoa, pressua tai kuormaliinoja, joka uskoakseni estäisi tämän silpun leviämisen, jota on jo Vaistentielle asti, mukaanlukien välissä olevat pellot ja metsä. Varmasti suuri osa tästä on peräisin Lassila-Tikanojan asemalta, josta viimeaikoina puhaltanut tuuli on pöllyttänyt sitä vieläkin laajemalle alueelle.

Jyrääkö tässä isomman oikeus, vai onko kyse silkasta välinpitämättömyydestä? Varmasti molemmista. Jos joku pikkufirma levittelisi roskia pitkin poikin teitä ja ympäristöä varmasti viranomaiset puuttuisivat asiaan viipymättä.

Tämä on myös mielestäni yrityskuvaan vaikuttava asia joka tulisi ottaa huomioon ympäristönäkökohtien lisäksi. Tämänkaltainen tienvarsimainonta toimii varsin negatiivisesti muun muassa ympäristömme huoltajaksi itseään mainostavaa, ja muita saman alueen yrityksiä kohtaan.

Tässä olisi loistava paikka harjoittaa positiivista ja edullista liiketoimintaa yhdessä alueen yritysten kanssa esimerkiksi antamalla siivousurakka jollekin yhdistykselle tai seuralle.

Harri Laaksonen

Alastaro