Lukijoilta

Miksi kohu

Kupittaan lukion rehtorin valinta on viime aikoina aiheuttanut suurta kohua Turussa. Nyt me Juhana Herttuan abiturientitkin päätimme avata sanaisen arkkumme.

Olemme olleet Johanna Levola-Lyytisen ruotsin opeissa kolme vuotta, ja hän on myös ilahduttanut meitä ryhmänohjaajanamme.

Hämmästelemme suuresti Levola-Lyytisen pätevyyden kyseenalaistamista. Hänen ansiostaan kaipaamme jo ruotsintuntejamme ja "pakkoruotsista" tulikin yksi lempiaineistamme. Opetustaidoista ei löydä mitään huomauttamista: Levola-Lyytisen tunnit ovat olleet paitsi äärimmäisen innostavia, myös monipuolisia ja siksi mielenkiintoisia. Opiskelua on tehostanut ruotsinkielisen musiikin kuuntelu, sanomalehtien lukeminen sekä erilaiset keskusteluharjoitukset.

Eikä siinä vielä kaikki! Rehtorina Levola-Lyytinen olisi ilmiömäinen organisointitaitojensa ja kommunikointikykynsä ansiosta. Hän tulee erinomaisesti toimeen oppilaiden kanssa, mutta kykenee samalla jämptisti huolehtimaan, että asiat tulevat hoidetuiksi.

Ihmettelemmekin, miten yhden rehtorin valinta on paisunut tällaiseksi mediamyllytykseksi. Oikeastaan toivomme, ettei Levola-Lyytistä valittaisi Kupittaan lukion rehtoriksi, koska silloin Juhana Herttua menettäisi huikaisevan opettajapersoonan!

04A-ryhmäläiset

Juhana Herttuan lukio