Lukijoilta

Eivät vakuuta

Ennen vaaleja kaikki puolueet ja varmaan useimmat ehdokkaatkin vakuuttivat ajavansa lasten, nuorten, vanhempien ja ihan vanhojen asioita. Ketään ei hylätä ja kaikista pidetään huolta ja kaikki ovat tasa-arvoisia sukupuoleen, uskontoon, ihonväriin ja ikään katsomatta.

Onkohan aikaisemmin valituiksi tulleilta jäänyt huomaamatta, että on (ainakin) yksi taho, joka saa ihan vapaasti sortaa ihmisiä heidän ikänsä perusteella? Vakuutusyhtiöt.

Vielä löytyy niitä (hölmöjä?), jotka eivät haluaisi sairastella kokonaan yhteiskunnan piikkiin, vaan ottavat itselleen sairauskuluvakuutuksen. Sitä sitten maksetaan vuosikymmeniä, sairastellaan tai ei. Kunnes eräänä päivänä vakuutusyhtiö ilmoittaa kylmästi, että vakuutusturvasi päättyy sen kuun sinä päivänä, jolloin täytät 60 vuotta. "Tämä on ihan vakuutusehdoissa", sinulle sanotaan. Mitään vastaavanlaista vakuutusta sinulle ei enää myönnetä. Ei kalliimpaa, ei supistettua, ei minkäänlaista sairauskuluvakuutusta. Asia on loppuun käsitelty.

Luulisi yhteiskunnan päättäjien (lainsäätäjien) puuttuvan tällaiseen epäoikeudenmukaisuuteen. Jollei muuten, niin rahan takia: tuleehan se yhteiskunnalle kalliimmaksi, kun joutuu maksamaan kaikki terveydenhuoltomenot nyt myös niiden osalta, joita vakuutusyhtiöt eivät enää huoli.

Tällainen ikäsyrjintä kaventaa yli kuusikymppisten ihmisten itsemääräämisoikeutta, valinnanvapautta ja ihmisarvoa!

Anja Karpela,

Ei "vanhus" vielä ainakaan 20 vuoteen