Lukijoilta

Nestléllä oikeus käyttää
Valiojäätelö-tuotemerkkiä

Mielipidekirjoituksessa "Valiojäätelöäkö?" (TS 21.8.) todetaan "on harhauttavaa, että käytetään niin vahvasti toisen yrityksen nimeen viittaavaa tuotenimeä".

Totta on, että Valiojäätelön nykyinen omistaja on sveitsiläinen monikansallinen Nestlé. Valion koko jäätelöliiketoiminta Turengin tehdas mukaan luettuna siirtyi Nestlén omistukseen 1.9.2004. Kaupan myötä Suomen Nestlélle siirtyi Valiolta myös oikeus käyttää Valiojäätelö-tuotemerkkiä kymmenen vuoden ajan. Tämä on kerrottu myös julkisesti siinä yhteydessä kun sopimus Valion kanssa allekirjoitettiin. Näin haluamme antaa tunnustusta Valiolle siitä suurenmoisesta työstä mitä Valio on tehnyt luodessaan ja rakentaessaan brändin, joka on niin lähellä suomalaisten sydäntä.

Kirjoittaja viittaa myös siihen, että Nestlé piilottelisi Valio-nimen takana. Tästä ei ole kyse, vaan arvostamme brändiä, sen historiaa ja perinteistä. Kaikissa Valiojäätelö-pakkauksissa lukee myös valmistajan nimi, Suomen Nestlé Oy, Turengin tehdas. Paikallisen kulttuurin ja laadun arvostus on perusta Nestlén jo yli 135-vuotiselle menestykselle.

Liisa Pietarinen

Markkinointijohtaja, jäätelö Suomen Nestlé Oy