Lukijoilta

Vanhemmat ihmiset ensin

Olen kahden alle kouluikäisen lapsen äiti ja ollut kotona jo pian viisi vuotta ja liikun linja-autolla koska minulla ei ole ajokorttia. Olen seurannut nuorten linja-autokäytöstä ja ihmettelen eikö nykyään enää kouluissa opeteta käytöstapoja samoin kuin minun kouluaikanani jolloin siitä puhuttiin joka vuosi.

Nuoret ikään katsomatta joukossa ollessaan meluavat ja siten häiritsevät kanssamatkustajiaan.

He eivät myöskään anna istuinsijaansa huonostiliikkuvalle tai eläkeläisille ellei heille siitä erikseen ääneen sanota. He istuvat kuin tatit sillä istuimella johon takapuolensa laskevat. Kassi saattaa olla vieressä vieden yhden istuimen.

Eivätkö kuljettajat voisi ruveta esimerkiksi torilta lähdettäessä ottamaan kyytiin ensin vanhemmat matkustajat ja lastenvaunut, sen jälkeen vasta nuoret.

Ei tämä ole koulujen asia yksin kyllä kotikasvatuksella on tässä suuri merkitys, mutta eihän nykyään kotona muutenkaan kunnioiteta edes omia vanhempia. Mielestäni nuoret pois penkeiltä ja istuimet niille jotka eivät todella jaksa seistä. Minäkin usein seison lastenrattaiden kanssa linja-autossa monta kymmentä minuuttia.

Tavatonta