Lukijoilta

Toriparkkia tarvitaan

On todella hyvä, jos Turun kauppatorilta ei poisteta parkkipaikkoja, vaan rakennetaan lisää. Asumme kilometrin päässä torilta, mutta kyllä keskustassakin asuva tarvitsee torilta parkkitilaa.

Aina esitetään, että torille pääsee esimerkiksi julkisella liikenteellä tai auton voi jättää Louheen. Niinpä, mutta jos olet menossa vaikka päiväkahville ystävien luo ja haluat viedä kukkakimpun torilta, ei ole paljon järkeä ajaa sama kilometri Louheen, kuin torille ja Louhesta joka tapauksessa kävelet vielä kukkatontille ja takaisin, mahdollisesti yli puoli kilometriä.

Toriostokset ovat usein varsinaisia "tukkuostoksia", kurkkuja, marjoja ja kilokaupalla perunoita, kuka, ainakaan iäkkäämpi ihminen pystyy niitä raahaamaan johonkin parkkitaloon? Ei kukaan käyttäisi ns. automarkettejakaan, jos parkkipaikat olisivat monen sadan metrin päässä.

Toivottavasti toriparkki saadaan äkkiä aikaiseksi, niin kaupankäynti säilyisi kauppatorilla vastaisuudessakin.

Yksinkertaisin ja halvin ratkaisu saattaisi olla, että kävelykadunjatke ortodoksisen kirkon eteen ja siihen suunniteltu ohjelmalava unohdetaan - tilalle lisää parkkitilaa.

Jallu-vaari