Lukijoilta

Rymättylä osaksi Turkua

Rymättylän kunta on halukas kuntaliitosneuvotteluihin naapurikuntiensa kanssa. Kunnan luonnollinen kumppani olisi samalla saarella oleva samankokoinen kunta Merimasku. Merimasku vastasi Rymättylän kosintaan heti, kiitos ei.

Rymättylän kunnan toinen luonteva yhteistyökumppani on Naantali, muun muassa siksi että rymättyläläiset hakevat palvelunsa Naantalista. Myös Naantali vastaus Rymättylälle oli kauniisti, ei kiitos!

Miksi Rymättylän kunnan kaltainen ainutlaatuinen saaristokunta ei kelpaa kumppaniksi? Rymättylällä on maine, mitä Merimaskulla ( Naantalin nukkumalähiö ) ei ole. Oikeasti Otavan saaren kunnat ovat molemmat liikaa, kuten on sanottu.

Rymättylän kunnan tulee harkita vakavasti liittymistä samantien Turkuun. Turun avulla elinkeinoelämä ja matkailu Rymättylässä kehittyisi varmasti huomattavasti. Palveluja haetaan jo nyt merkittävästi puolen tunnin päästä Turusta. Kyllä Turku on varmasti valmis ottamaan Rymättylän kosinnan vastaan, kun tietää sen mainosarvon kaupungille.

Rymättyläläisillä on paremmat palvelut kehittyvänä Turun osana, kuin kuihtuvana itsenäisenä kuntana. Yläluokkalaiset varmaan voisivat käydä edelleen koulussa Naantalissa ja terveyspalveluita voisi tulla jopa lisää Otavan saarelle Turun Rymättylään. Merimasku ja Velkua seuraavat Rymättylän esimerkkiä, kun näkevät Rymättylän ratkaisun oikeaksi. Ei siis osaksi Naantalia vaan Turkua!

Katse tulevaisuuteen