Lukijoilta

Ulkomaille työn perässä

TS/Tuula Heinilä<br />Ensin moni muu ja nyt sitten Leaf, kirjoittaja ihmettelee miten yritykset lähtevät ulkomaille - sekö kannustaa nuoria jäämään Turkuun töihin?
TS/Tuula Heinilä
Ensin moni muu ja nyt sitten Leaf, kirjoittaja ihmettelee miten yritykset lähtevät ulkomaille - sekö kannustaa nuoria jäämään Turkuun töihin?

Kiitos Leafille siitä, että toiminnan lopettaminen Turussa viimeistään selkeytti suunnitelmani! Olen nuorehko nainen, syntynyt ja kasvanut Turussa. Olen kouluttanut itseni pitkälle ja korkeasti, hankkinut kansainvälistä ja kotimaista työkokemusta. Minulla on hyvä kielitaito, paljon erilaista kokemusta, olen ulospäinsuuntautunut, ahkera, tunnollinen ja työteliäs ihminen. Olen pitänyt Turusta.

  Täältä en ole niinkään saanut sen kummempaa työkokemusta, silti olen viimeiset pari vuotta ollut täällä töissä, koska haluaisin asua tällä seudulla. Kuitenkin tahdon myös kehittyä, olla mukana dynaamisessa ja innostavassa työssä. Tähän olen tähdännyt jo kauan hankkimalla korkeakoulutusta ja runsaasti työkokemusta sekä kotimaasta että ulkomailta. Mielestäni minulla on paljon tarjottavaa yrityksille.

Miten Turun yritykset ovat ottaneet minut huomioon? Eivät mitenkään. Turku ei tarjoa mitään mahdollisuuksia tällä saralla juuri kenellekään. Mielessäni on jälleen jonkin aikaa kytenyt ajatus siitä, että taasko on lähdettävä. Kyllä Wärtsilän ja Leafin esimerkit ohjaavat nyt siihen suuntaan. Ja tuntuu siltä, että lähes jokaisessa ystävän ja tuttavankin työpaikassa on vähintään menossa YT-neuvottelut.

Nuorta voimaa