Lukijoilta

Huoltotyöt häiritsevät

Mikä taho antaa laiturilupia laivoille Aurajoessa? Asumme jokirannassa, Itäisellä Rantakadulla, aivan joen tuntumassa. Maisemat ovat vallan mainiot riippumatta vuodenajasta. Kuitenkin joka talvi saapuu ikkunoidemme alle vanha ruosteinen "romulaiva" talvehtimaan. Eikä siinäkään vielä mitään, mutta kun jokapäiväiset huoltotyöt, kolina ja pauke - erityisesti viikonloppuisin, sekä moottorin käynnistä johtuva tasainen häiritsevä ääni pistävät miettimään, millä luvalla paatti seisoo kauniissa joessamme ikään kuin talvitelakalla?

Mainittakoon vielä viime keväinen tapahtuma, kun laiva lopultakin lähti matkoihinsa, ensin koko päivän dieselkoneita käytettyään (voitte arvata mikä käry tunki sisään ikkunoista!) olivat rannan asukkaat jo niin tuskastuneita, että poliisit tulivat lopulta lähettämään häiritsijän matkoihinsa. Tunteet muistuivat taas mieleen, kun laiva tulla tupsahti tänäkin vuonna samalle paikalle.

En voi olla ihmettelemättä Unterelben tapausta joen vastakkaisella puolella. Se on siistin näköinen, harmiton paatti, joka sopii loistavasti jokikuvaan. Isäntä asustelee laivassaan aiheuttamatta kenellekään mitään häiriötä, päinvastoin, tuntuu mukavalta kun joki elää. Sitä kuitenkin ollaan ajamassa pois korottamalla laiturivuokrat aivan järjettömiksi. Haluaisinkin tietää mitä kaupunki saa vuokraa rahtilaivasta, joka seisoo talvitelakallaan meidän ikkunoidemme alla ja jossa myös asutaan. Samoin kuin asutaan förin vieressä sijaitsevassa pienessä valkoisessa laivassa. Ovatko nämä asuntolaivoja myös vuokran suhteen?

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tervetuloa vaan satamavastaavat, tai kenelle ikinä luvat kuuluvatkin, katsomaan - ja kuuntelemaan - huoltotöiden touhua Itäiselle Rantakadulle. Enkä sinällään halua purnata telakkameiningistä, se on kuulunut luontevasti Aurajoen historiaan aina. Tuntuu kurjalta kun telakan toiminta ajettiin alas.Vielä viime syksynä Wärtsilän aidan takana kävi suuriakin laivoja lastaamassa kontteja. Nämä laivat olivat siistin näköisiä, eivätkä tulleet parkkiin ihmisten ikkunoiden eteen.

Muuten tyytyväinen jokirannan asukas