Lukijoilta

Hoidon taso turvattava kaikille

TS/Joel Rosenberg<br />Ohjattakoon riittävästi rahaa perustarpeisiin, joista tärkein on terveydenhoito, muistuttaa kirjoittaja.
TS/Joel Rosenberg
Ohjattakoon riittävästi rahaa perustarpeisiin, joista tärkein on terveydenhoito, muistuttaa kirjoittaja.

Se on mahtavaa on turkulaisten Matin ja Tepon biisin nimi, mutta sopii mahtavasti kaikille sairaaloissa ja terveydenhuollon parissa työskenteleville.

Erityisesti tässä tapauksessa Turun yliopistollisen keskussairaalan kirurgiselle osaston 235 henkilökunnalle. Ihaillen seurasin kipuni keskellä ammattitaitoista työskentelyä, rauhallisuutta ja avuliaisuutta.

En tiedä kuinka tiukalla budjetilla Turussa toimitaan eli onko niin kuin muuallakin, että hoitajien määrä on minimissä ja työtä olisi enemmän kuin riittävästi, ainakaan se ei näkynyt. Hoito oli ykkösluokkaa.

Pääsin syyskuussa isän ominaisuudessa seuraamaan myös synnytyspuolen toimintaa ja kyllä koko perheen puolesta täysikymppi koko ketjulle tulosta lähtöön. Erityisen ihanaa isän kannalta on kun synnytyksen jälkeen oli aikaa "kiikutella" ja katsella tulokasta.

Nyt kun rahaa kerätään ja annetaan hädässä oleville esimerkiksi Aasian tulvauhreille, jota he kipeästi kaipaavat toivoisin, että huomattaisiin myös oman maamme perustarpeet joista yksi on terveydenhoito.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kyllä yksityiseltä kansalaiselta pitäisi kymmenen euroa keräykseen riittää jopa vain yksikin. Kerättäköön se isompi osuus voittoa tuottavilta öljy-, lääke-, tupakka-, sähkö-, alkoholi-, yms. teollisuudelta ja samalla ohjattakoon näiltä aloilta lisää rahaa oman maamme perustarpeisiin koulutukseen, terveydenhoitoon ja turvallisuuteen.

Perustarpeita tuottavia yhtiöitä pitäisi mielestäni verottaa paljon rankemmin ja voitot ohjata näiden alojen ylläpitoon ja kehittämiseen eikä sijoittajille.

Miksi toisen pitää saada voittoa öljystä, vedestä, kaasusta, viljasta, lääkkeistä ja toinen näkee nälkää, kuolee janoon tai ei saa hoitoa riittävästi?

Kyllä ne maksavat hoidosta joilla rahaa on, mutta hoidon taso pitää turvata kaikille kansalaisille ja globaalisti, kaikille maapallon kansalaisille.

Vaikka Turkua näkyy silloin tällöin parjattavan, niin kyllä nyt on suuren kiitoksen, täyden kympin paikka!

Jaritapani Koskinen

Nyt kävelevä selkäleikkauspotilas