Lukijoilta

Säästetään autohalli

TS/Jori Liimatainen<br />Kirjoittaja toivoo, ettei Rauhankatu 11:ssa sijaitsevaa Turun vanhinta autohallia purettaisi. 1930-luvun funkistyyliä edustavan kokonaisuuden vanhimmat osat ovat peräisin vuodelta 1923.
TS/Jori Liimatainen
Kirjoittaja toivoo, ettei Rauhankatu 11:ssa sijaitsevaa Turun vanhinta autohallia purettaisi. 1930-luvun funkistyyliä edustavan kokonaisuuden vanhimmat osat ovat peräisin vuodelta 1923.

Pystyisinkö näin, kirjoittamalla, vaikuttamaan siihen, ettei Rauhankadun varrella sijaitsevaa, muun muassa Opel-autoliikkeenä toiminutta rakennusta purettaisi? Toivoisin niin.

Rakennus on yksi aikansa - oman eletyn elämämme - kuva. Se on omanlaisensa rakennus vikoineen, epätäydellisyyksineen ja väärällä maulla tehtyine korjauksineen. Toisaalta se on hauska ja omintakeinen rakennus muotoineen ja mutkineen - siis kaikkineen kuin elämä itse.

Millaiselta maailma näyttää, kun ajastamme puretaan maan tasalle elämämme eri kerrokset? Päälle, rahallisesti arvokkaalle tontille, rakennetaan aina "kauniimpi" ja korkeampi "kakku". (Moni kakku päältä kaunis... tunnettehan tuon vanhan viisauden?)

Korjataan ja säilytetään! Annetaan arvoa omalle historiallemme ja tehdään näin omasta tulevaisuudestammekin arvokkaampi.

Maija Hakasalo-Mäntynen