Lukijoilta

Ajot seis huonolla kelillä

Nostan hattua Pohjolan Liikenteen Heikki Alangolle, joka teki miehen työn pysäyttäessään ainoana yrityksenä bussiliikenteen keskiviikon myrsky-yönä. Rohkea teko, kiitos hänelle.

Keli oli todella huono. Laiva- ja lentoliikenne oli pysäytettynä jo paljon aiemmin. Herää vain kysymys miksi linja-auton pitää liikennöidä kelissä kun kelissä? Linja-auto on isosta koostaan huolimatta kevyt ja altis tuulen riepoteltavaksi ja siihen kun lisää vielä liukkaan tai sohjoisen tienpinnan ovat ajo-olosuhteet hirveät.

Haastatteluista (Vainio TS 23.12.) ja kehumisista huolimatta eroja ei eri bussifirmojen välillä ole. Jos keli on huono, se on huono kaikilla huolimatta siitä,minkä firman teipit auton kyljessä on.

Lisäksi matkustajien pitäisi ottaa huomioon matkalle lähtiessään keliolosuhteet ja varata riittävästi aikaa, eikä vain tuijottaa aikataulun mukaisia saapumisaikoja. Ammattitaitoinen kuljettaja ajaa huonossa kelissä olosuhteet huomioiden, eikä aikataulun mukaan. Usein vain kuulee matkustajien ruikutuksia auton myöhästymisestä, eikä oteta huomioon että kuljettaja tekee työtään monesti todella vaikeissa olosuhteissa yrittäessään pysyä aikataulussa ja samalla ajaa turvallisesti.

Me henkilöautolla matkustajatkin jätämme automme kotiin huonolla kelillä tai varaamme riittävästi ajoaikaa huonolla kelillä. Miksi se ei olisi sallittua myös linja-auton kuljettajille, autohan se linja-autokin on?.

Kiitos kaikille kuljettajille, jotka laitatte matkustajien turvallisuuden aikataulujen edelle! Vastaisuudessa ajot seis, jos keli on huono.

Matkustaja