Lukijoilta

Mihin ilman suksia?

TS/Marttiina Sairanen<br />Turku kohtelee kirjoittajan mielestä pururadoilla liikkuvia kävelijöitä epäoikeudenmukaisesti.
TS/Marttiina Sairanen
Turku kohtelee kirjoittajan mielestä pururadoilla liikkuvia kävelijöitä epäoikeudenmukaisesti.

Miksi kävelijät ja muut jalan liikkuvat asetetaan eriarvoiseen asemaan kuin hiihtäen matkaansa taittavat? Pian koittaa se aika, kun lähes kaikki metsissä kulkevat pururadat ladutetaan ja muut liikkujat saavat siirtyä valtaväylien vieressä kulkeville kävelyteille liikkumaan.

Minä haluaisin lenkkeillessäni kulkea metsissä, pois pakokaasujen ja liikenteen melun keskeltä. Kohtapuoliin on kuitenkin siirryttävä pois metsäreiteiltä, ettei jää hiihtäjien alle. Lähiliikunnan harrastaminen olisi kuitenkin ympäristöystävällisempää, kuin lähteä lähikuntiin liikkumaan.

Miksi pururadalla pitää mennä kaksi latua? Eikö riittäisi yksi ja kiertosuunta olisi hiihtäjillä sama, muille kulkijoille jätettäisiin tilaa toiselle reunalle? Mielestäni kaupunki ei ota tässä asiassa ihmisiä tasapuolisesti huomioon, vaan unohtaa suuren joukon ihmisiä, jotka eivät syystä tai toisesta pysty tai halua hiihtää.

Nyt on unohdettu esimerkiksi henkilöt, joilla ei ole suksia, koiranulkoiluttajat ja kaikki, jotka mieluummin kulkevat jalan. Itse hiihdänkin silloin tällöin, mutta en tarvitsisi suksineni koko pururataa.

Tiina Mikkonen