Lukijoilta

Taasko uusi luola?

Lukuisten vajaakäyttöisten lisäksi! Kaiken lisäksi vielä mahdottoman hankalaan paikkaan, mitä nyt Turusta löytyä voi, kuten nyt Kauppiaskadun-Eerikinkadun risteys! Vaikka parkkiluola tuleekin torin alle juuri tätä risteystähän se tulee, jos se tulee, häiritsemään.

Seurauksena tulevat erittäin vaikeat liikennejärjestelyt vuosiksi, mitä koko homma vaatii.

Paikka myös varmaan on Turun "pehmeimpiä", jossa vanha merenpohja pehmoisena, liejuisena vaatii tiheän paalutuksen sekä suuren kaivannon, työvaroineen.

Jos mistään, niin tästä turkulaisten kesken olisi suoritettava kansanäänestys, onhan suoritettu turhemmistakin asioista.

Eikö vaihtoehdoksi sopisi, että vastakkaiselta puolelta toria, ns. venäläisen kirkon läheltä nykytekniikalla voitaisi kehitellä jokin sellainen ramppi tai hissi, joka kuljettaisi autot mennen tullen torin puolelta osaksi käyttämättömään Louheen. Louhea ehkä vielä voisi tarpeen vaatiessa laajentaakin?

Myös on puhuttu torin nupukivipinnan poistamisesta sen epätasaisuuden vuoksi. Eikö siinä vaiheessa, ennen uuden päällysteen asentamista, voisi ajatella tunnelin tekoa toripinnan alle? Suuntana edellä mainittu Börs-ramppi-hissi. Halvimmalla ehkä sellaisen rakentaisi niistä elementeistä, joita käytetään moottoriteiden alikulkutunneleihin.

Eero Virtanen Turku