Lukijoilta

Liikkukaa, mutta älkää täällä!

Nuoria patistetaan liikkumaan. Terveysviranomaiset valittavat nuorten huonoa kuntoa - ei viitsitä liikkua. Päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja lähteä pelaamaan kaverin kanssa jalkapalloa, suuntana Kupittaa ja jalkapallokentät.

Paikalle päästyämme näkymä kummastutti meitä. Jokaisella kentällä maalit oli sidottu kettingeillä yhteen tai aitoja vasten, siten ettei niihin voinut potkia. Kentän laidalla oli vielä pelaamaan kannustava kyltti; Luvaton palloilu kielletty!

Herää kysymys: mikä on sitä luvallista? Perustetaanko kaverin kanssa joukkue, jotta voidaan potkia maaliin. Itsekin olen kuitenkin niitä kenttiä verorahoilla vuosikaudet rahoittanut. Vai maksetaanko ne seurojen rahoilla? Tuskin!

No olihan Kupittaalla sitten loppujen lopuksi tavallisille veronmaksajillekin tarkoitettu kenttä. Nurmea siinä ei kyllä ollut, vaan siellä täällä jotain rikkakasveja ja maalien verkotkin olivat täysin hajalla.

Kyllähän me muutamat sunnuntaipalloilijat pilataan nämä oikeiden jalkapalloilijoiden nurmikentät, mutta voisiko siihen meidänkin kenttään istuttaa nurmea ja korjata ne maalit, vaikka ei ihan tosissaan pelatakaan?

Markus Jauhiainen

Turku