Lukijoilta

Poliisi tuhlaa resursseja sakottamalla pyöräilijöitä

Turussa Uudenmaankadulla, Tuomiokirkkoa vastapäätä oli torstai-iltana kahden yksikön (kaksi autoa, neljä poliisia) tekemä ratsia pysäyttämässä polkupyöräilijöitä ja sakottamassa heitä. Sakotuksen syynä oli ilmeisesti (tätä ei nimittäin minulle henkilökohtaisesti kerrottu, vaikka sakkolapun sainkin) se, että kyseisessä kohdassa ei saisi pyöräillä.

Mitä järkeä on tuhlata poliisin muutenkin vähäisiä resursseja tällaiseen toimintaan? Kenelle aiheutuu vakavaa haittaa siitä, että joku pyöräilee kyseiset parikymmentä metriä jalkakäytävällä? Montako ihmistä Suomessa on kautta aikojen kuollut polkupyörän törmättyä jalankulkijaan?

Sen sijaan polkupyörän ja auton yhteentörmäys on pyöräilijälle hengenvaarallinen. Ja tässä nimenomaisessa kohdassa, jossa poliisin mukaan pitäisi pyöräillä ajoradalla, on vieläpä bussipysäkki, jonka kohdalla bussit saattavat vaihtaa kaistaa jopa yhden kaistan yli!

Sinnekö pitäisi uskaltautua autojen ja bussien sekaan pyöräilemään?

Kyseisessä kohdassa en ainakaan itse huomannut mitään merkkiä, joka kertoisi että eteenpäin ei saisi pyöräillä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vielä se, että minua "palvelleiden" poliisien käytös oli todella tylyä. Minut pysäytettiin ja käskettiin auton viereen, jossa minulta pyydettiin henkilötietoja. Sitten seurasin vierestä pitkän aikaa kun konstaapeli kirjoitti sakkolappua. Hän ei puhunut minulle sanaakaan kirjoittaessaan ja yhtäkkiä tuijotin sakkolappua. Ei kunnollista selvitystä siitä, mistä minua rangaistiin, eikä minkäänlaista mahdollisuutta puolustautua.

Oliko tämä nyt sitten poliisin oma-aloitteista toimintaa rahan keräämiseksi kun ei valtiolta saa tarpeeksi? Ja keneltä he sen keräävätkään?

Opiskelijoilta, joilla muutenkin on vaikeuksia selvitä kuukauden läpi niin että rahat riittävät. Ihmisiltä, jotka tuntevat vastuunsa ympäristöstä ja käyttävät polkupyörää auton sijaan.

Sakon aion maksaa, koska rikoin lakia ja siitä kuuluu saada rangaistus. Tietoisesti en sitä kuitenkaan tehnyt, sillä pyrin aina noudattamaan sääntöjä.

Jarmo Hankela