Lukijoilta

Luolavuoren koulun oppilaiden
päästävä remontin ajaksi parakkeihin

TS/ulla kudjoi<br />Luolavuoren koulun remontin ajaksi on koulun välittömään läheisyyteen tuotava lisäparakkeja, jotta oppilaat mahtuvat jatkamaan koulunkäyntiä tutussa ympäristössä, sanoo kirjoittaja.
TS/ulla kudjoi
Luolavuoren koulun remontin ajaksi on koulun välittömään läheisyyteen tuotava lisäparakkeja, jotta oppilaat mahtuvat jatkamaan koulunkäyntiä tutussa ympäristössä, sanoo kirjoittaja.

Turussa me Luolavuoren koulun oppilaiden huoltajat olemme saaneet kuulla miten koulun oppilaita ollaan sijoittamassa kuin "mappeja" jonnekin, tilapäiseen säilöön, koulunrakennuksen noin puolitoista vuotta kestävän remontin ajaksi. Yhtään ei oteta huomioon, että nämä "mapit" ovat kasvavia lapsia joiden pitäisi pystyä luomaan turvallinen pohja tulevalle elämälleen

Esillä on ollut erinäisiä vaihtoehtoja lasten sijoituspaikoista. Vaihtoehdoista ainut oikea ja toteuttamiskelpoinen vaihtoehto on tuoda lisäparakkeja koulun välittömään läheisyyteen. Näin Luolavuoren koulun kaikki oppilaat mahtuvat jatkamaan koulunkäyntiä tutussa ympäristössä, omassa koulussaan. Tätä sijoitusmuotoa puoltavat myös koulun opettajat ja rehtori.

Koulussa on jo monen vuoden ajan vanhemmat oppilaat toimineet kummeina uusille ekaluokkalaisille. Tällä tavoin on rakennettu kaikista oppilaista yhtä suurta perhettä. Jos nyt vanhemmat vuosiluokat sijoitellaan toisiin koulurakennuksiin ympäri Turkua, ei tämä hieno traditio pääse jatkumaan.

Kaverisuhteet yksittäisten oppilaiden kesken tuhoutuisivat, myös sisarukset joutuisivat erilleen toisistaan. Enää ei voisi kulkea yhtä matkaa kouluun.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Onkohan kukaan tullut ajatelleeksi myöskään opettajan liikkumista luokkien välillä koulusta toiseen. Entä ketkä luovat turvan yksin jätetyille oppilaille vieraassa koulussa, kun heidän oma opettajansa reissaa toiseen kouluun ja seuraavaankaan opettaja ei vielä ole saapunut. Välitunnillahan juuri kiusaamiset useimmiten sattuvat.

Erimuotoisia laskelmia on milloin kukakin "heitellyt" parakkien kalleudesta. Koulutoimintakeskus ei maksa vuokraa tilalaitokselle käyttämättömästä koulurakennuksesta joka on remontissa, eli vuokrarahat säästyvät seuraavaan kohteeseen (esimerkiksi parakit). Vuoden 2004 vuosivuokra on 353 880 euroa (Luolavuoren koulun osuus). Parakeista on esitetty vuokraksi 9 000 euroa/kk siispä vain 108 000 euroa/v. Parakkien perustuskustannukset puuttuvat tästä laskelmasta (140 000-190 000 euroa) mutta ne on jaettava käyttövuosien mukaan, ja jos kaavaillaan parakkien myös palvelevan Vuorelan koulun lisärakennushankkeessa kyseessä on monen vuoden hyöty.

Nyt kaupunki esittää "halvinta" sijoitusmuotoa: oppilaat kulkeutuvat itse johonkin vieraaseen kouluun kaupungin vuorobusseilla. Samalla ehdotetaan, että oppilaat jotka kuuluvat niin sanotusti toiseen koulupiiriin, palautettaisiin omiin koulupiireihin. Tässä ollaan syrjimässä yksittäisiä oppilaita ja heidän perheitään.

Toivon erittäin suurta sydäntä ja ymmärrystä lapsia kohtaan kun näistä asioista päätetään.

Teija Peräkylä

Luolavuoren koulun vanhempain-toimikunnan puheenjohtaja