Lukijoilta

Suosimalla kotimaista työllistetään suomalaisia

Edustan vaatetusalan työntekijöitä ja olen huolestuneena seurannut miten alamme työpaikat katoavat. Näin monet taitavat kädet jäävät ilman töitä. Vaatteiden valmistus ja suunnittelu on monelle jopa kutsumusammatti.

Me kuluttajat voimme vaikuttaa vaatetusalan työpaikkojen säilymiseen ostamalla kotimaassa valmistettuja vaatteita. Ne ovat ehkä kalliimpia kuin muissa maissa valmistetut, mutta laadultaan parempia ja mitoiltaan suomalaisille sopivampia.

Turku on perinteisesti ollut käsityöläisten kaupunki ja täällä on ollut paljon vaate- ja tekstiiliteollisuutta. Nyt tällä hetkellä täällä on noin 370 alan työpaikkaa, parhaina vuosina niitä on ollut 4 000. Täällä jäljellä olevien työpaikkojen säilyminen on siitä kiinni, miten alan yritykset pärjää tässä kilpailussa halpatuontimaiden kanssa.

Vetoankin tälläkin alueella toimivien yleishyödyllisten yhdistysten, urheiluseurojen, Turun kaupungin ja valtion laitosten hallintoelimissä päätöksenteossa mukana olevien henkilöiden omalta osaltaan vaikuttavan siihen, että niin työ- kuin vapaa-ajan asut hankitaan paikallisista tai ainakin suomalaisista yrityksistä. Myös me tavalliset kuluttajat, jotka teemme nytkin kevätvaatehankintoja, voimme vaikuttaa suosimalla suomalaista alkuperää olevia vaatteita kysymällä tuotteen alkuperämaata. Ja näin työllistetään näitä osaavia käsiä. Tuleehan siitä veroja myös kaupungille.

Eila Hannula

Turun Vaatetustyöntekijöiden osasto 55 puheenjohtaja