Lukijoilta

Urheilu hyvä lääke henkiselle jaksamiselle

TS/Riitta Salmi<br />Juoksemiseenkin voi tulla himo, kertoo kirjoittaja.
TS/Riitta Salmi
Juoksemiseenkin voi tulla himo, kertoo kirjoittaja.

Nuorempana luulin, että pitäisi urheilla vain sen takia, että on hyvässä fyysisessä kunnossa. Olen aina ollut kiinnostunut urheilusta, mutta vuosia meni, että olin kiinnostunut vain urheilun seuraamisesta. Nyt olen ymmärtänyt sen, että urheilua antaa paljon muutakin kuin hyvän fyysisen kunnon. Se on myös hyvä lääke henkiselle jaksamiselle. Se tuo itsevarmuutta. Itse ainakin olin ennen aika epävarma ihminen, mutta urheilun myötä olen löytänyt itsevarmuutta ja uskoa itseeni, että pystyn johonkin.

Päätin muutama vuosi sitten vain ryhtyä juoksemaan 10 kilometrin lenkkejä, halusin katsoa pystynkö siihen, kun olen ajatellut etten koskaan jaksa niin paljoa juosta. Jaksoin ja vähitellen ryhdyin juoksemaan säännöllisesti ja nyt teen lenkkini ohjelman mukaan ja se vasta mielenkiintoista on.

Olen suositellut tätä "reseptiä" monille ystävilleni, jotka välillä tuskailevat elämän vaikeutta. Minusta kaikesta ikävintä on, kun rakkaussuruihin lääkärit tarjoavat ja jotkut vielä ottavat onnellisuuspillereitä, siinähän menee hyvä kehitysmahdollisuus ohitse. En tosin voi ehkä tietää, miten pahalta rakkaussurut voi tuntua, kun en ole itse ollut tälläisten asioiden kanssa tekemisissä vuosiin, mutta luulisin, että nekin helpottuvat urheilun avulla.

Urheilu pitää myös paljon terveempänä ja virkeämpänä, itse en ole vuosiin sairastanut flunssaa. Nyt kun kevät alkaa, lähde lenkille ja jo kesällä voit huomata miten paljon parempi olo sinulla on.

Merja Haonperä