Lukijoilta

Oikeaa mallia eläinten hoitoon

Lämpimät kiitokset Piikkiön Tuorlaan esimerkillisestä eläinten pidosta ja näin oikean mallin antamisesta eläinten hoitoon. Kesän aikana monet lapsiperheet, kuten me, ovat vierailleet siellä katselemassa ihan oikeita ja luonnollisessa ympäristössä eläviä, onnellisia ja hyvin hoidettuja eläimiä. Tällainen mahdollisuus on erikoista kaupunkien tuntumassa.

Itse olen pienen lapsen vanhempana ajatellut asian suurempaa merkitystä, tulevan aikuisen asenteiden ja arvojen muodostumista. En ole vielä tavannut yhtäkään lasta, joka ei olisi innostunut ja iloissaan tavatessaan eläimiä. Emmekö me vanhemmat ole niitä suurimpia syyllisiä virheellisten mielikuvien ja asenteiden muokkaamisessa? Kun lapsi pienestä pitäen oppii suhtautumaan eläimiin vastuullisesti ja luonnollisesti, ollaan menossa oikeaan suuntaan.

Emme taida aina itsekään miettiä pohjimmaisia syitä häkeissään viruvien kanojen tai muiden tehotuotantoeläinten kohtaloon. Vai onko olemassa aikuinen, joka voi avoimesti selittää lapselleen, miksi sadat kanat kuolivat häkkeihinsä tai miksi ne yleensä ovat siellä, eivätkä tepastelemassa onnellisina pihamaalla?

Samaa kysymystä kannattaa pohtia seuraavalla kerralla kun mietit millaisia kananmunia valitset.

Vanhanajan äiti