Lukijoilta

Aktiiviharrastukselta
pohja pois

Keskiviikon (27.8.2003) Piikkiön talvikauden 2003 salivuoropalaverissa me aktiivisulkapalloilijat saimme takkiimme oikein kunnolla. Käytännössä katsoen aktiiviharrastukseltamme vietiin pohja salivuorojemme myötä ja harrastuksemme muuttui lähes "puutarhapalloksi". Ennen käytössämme oli sunnuntaisin, tiistaisin ja perjantaisin koko hallin kattavat vuorot ja olimme enemmän kuin tyytyväisiä.

Keskiviikkona kunnan liikuntasihteerin ja isojen herrojen päätöksen mukaisesti vuorot jaettiin ensisijaisesti joukkueille ja kilpaurheilun parissa toimiville. Kuntourheilijat saavat siis ns. hylkyvuorot, jos sellaisia nyt sattuu edes jäämään. Meille käteen jäi sunnuntaiaamuvuoro (klo 8-11), jolloin käytössämme on koko sali ja viikolta saimme ruhtinaallisen yhden lohkon tunniksi, mikä tarkoittaa maksimissaan reilun puolen tunnin peliaikaa pelaajaa kohden.

Toki tarjolla oli runsaasti vuoroja Rungon ja Koroisten saleista (joita otimmekin vastaan), mutta niiden soveltuvuus aktiivisulkapalloilijoiden käyttöön on erittäin kyseenalainen mm. turvallisuussyistä (kentän rajojen ulkopuolella olevat tyhjät tilat).

Kuntourheilun puolesta puhuttiin vielä suureen ääneen liikuntaseminaarissa 15.3.2003. Keskustelua käytiin myös siitä, kuinka liian nuoret lapset laitetaan aina paremmuusjärjestykseen ja miten se luo menestyspaineita erityisesti valmentajien ja taustajoukkojen hartioille.
Valtteri Johansson
Piikkiön Karhun sulkapallojaosto