Lukijoilta

Hulvatonta menoa Aurassa

TS/Jari Laurikko<br />Paitsi moottoriteillä ajetaan sitä kovaa muuallakin, mm. Auran taajamassa, mikä kiukuttaa kirjoittajaa.
TS/Jari Laurikko
Paitsi moottoriteillä ajetaan sitä kovaa muuallakin, mm. Auran taajamassa, mikä kiukuttaa kirjoittajaa.

Aura on tyyppiesimerkki taajamasta, jossa liikennekäyttäytyminen on karkaamassa käsistä. Kaikki johtuu siitä, että poliisia ei näy juuri koskaan. Tavallista ovat huimat ylinopeudet. Esimerkiksi 40:n alueella törkeät ylinopeudet ovat enemmän sääntönä!

Samoin alaikäiset mopopojat laskettelevat viritetyillä mopoillaan vailla mitään sääntöjä. Monesta moposta näyttää puuttuvan rekisterikilpi, mutta se ei tunnu haittaavan ketään.

Esimerkiksi Säästökalliolle keskustasta johtava tie on todella vaarallinen. Se on kapea ja siinä on yksi todella paha, pimeä mutka. Se oli koitua kohtalokseni jokunen päivä sitten. Mutkan takaa osittain kaistallani tuli vastaan etukuormaajalla varustettu iso nelivetoinen traktori. Se ajoi todella lujaa! Kauha oli noin kahden metrin korkeudella, ja sellaisessa asennossa, että törmäyksessä esimerkiksi linja-autoon olisi tullut kamalaa jälkeä.

Viikonloppuisin nuorisoralli on myös aikamoista. On suoranainen ihme, että mitään vakavampaa ei vielä ole sattunut.

Mielestäni tällaiset pikkutaajamat ovat päässeet liian villeiksi paikoiksi. Kyllä poliisia tarvittaisiin hillitsemään menoa, mutta se maksaa, kuuluu vastaus eikä muutosta taida olla näkyvissä.
Tiukkapipo