Lukijoilta

Ruotsin voittaminen kunnia-asia

Suomi-Ruotsi maaottelu käynnistyy. Ruotsi on voitettava ja annettava sille kunnon selkäsauna, niin että se tuntuu heidän jaloissaan ikään kuin kysymyksessä olisi Suomen leijonien halu kuitata Pariisissa koetut pettymykset kotikentällä.

Itse jo nuoresta koulupojasta lähtien kuuntelin silloisten selostajaihanteitteni Pekka Tiilikaisen, sinivalkoisen radioäänen sekä hänen opetuslapsensa Paavo Noposen selostuksia radiosta. Ja myöhemmin Höyry Raimo Häyrisen, Voitto Raatikaisen ja tv:n puolelta tutun Anssi Kukkosen selostuksia.

Ennen kaikkea juuri Ruotsi on meille sellainen maa, jonka kanssa on käyty hurjia kamppailuja mies miestä vastaan, aina taistellen jokaisesta sekunnista, sentistä ja pisteestä.

Tarvittaessa kilpailun tuomariston vaikeana tehtävänä on ollut ratkaista protestit sekä vastaprotestit antamatta sen enempää tunteille valtaa, puhumattakaan yleisön mielipiteistä.

Tulevissa kisoissa oma ennusteeni miesten osalta on 213,5-196,5 eli sinikeltaiset voittavat ja antavat selkään 17 pistettä ja että Ruotsin naiset voittanevat 15 pistettä eli numeroin 212,5-197,5. Toivon olevani kuitenkin väärässä, vaikkakin yleisurheilun MM-kilpailut antanevat suunnan, miten maaottelussa tulee käymään.

Mutta menkäämme sankoin joukoin Helsingin olympiastadionille antamaan kaikille urheilijoille sama kannustin. Vaikka tappio saattaakin häämöttää, kestäkäämme se ja lähtekäämme ensi vuonna Tukholmaan tai Göteborgiin suomalaisten maihinnousuun.

Sinivalkoisin terveisin
Aki-Elmeri Seppänen
Sosionomi