Lukijoilta

Eemelin puolesta

Kirjoittajan mielestä Vaahteramäen Eemeliä arvostellaan liian kovalla otteella.
Kirjoittajan mielestä Vaahteramäen Eemeliä arvostellaan liian kovalla otteella.

Tämä on palautteeni kirjoitukseen Eemelin metkuista ja retkuista. Kävimme sattumalta katsomassa Eemeliä samana päivänä 23.7 kun kirjoitus oli mielipideosastolla ja osasimme näin ollen tarkkailla kirjoittajan maailmaa järkyttäneitä epäkohtia.

Täytyy todeta, että juurikaan enempää ei kirjoittaja olisi voinut vääristellä näytelmän antia - en todellakaan ymmärrä hänen motiivejaan tämäntasoiseen valehteluun. Esityksessä vilahti pari lievää huumorilla sävytettyä kirosanan tapaista ilmaisua, ja Eemelin isän taskumattia näytettiin kerran povitaskun suulta. Lapset eivät edes huomioineet tätä hauskaa, aikuisille tarkoitettua kevennystä.

Mitä tulee Aatun viikonloppujuopotteluun, niin se tuli varmaankin kirjoittajan mielestä esille markkinoiden yhteydessä eräässä laulussa, jonka Aatu sai taltioida maaseudun perinnelauluna niitä keräävän herran automaattiin.

Mielipidesivulle kirjoittanut henkilö ei ole ilmeisesti tajunnut, että lastennäytelmien pitäisi viihdyttää myös aikuisia ja huomaamattomat aikuisille tarkoitetut kevennykset ja huulenheitot tekevät teatteriesitykset hauskemmiksi myös meille isommille.

Mieleen hiipii väkisinkin kysymys: esitettiinköhän Eemeliä sittenkin kahdessa paikassa?

Hauskaa oli koko katsomolla