Lukijoilta

Epäreilua verotusta

Luin ihmeellisen esityksen: "Vartia tasaisi tuloveroprosentin". Eipä uskoisi, että Vartia Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen toimitusjohtajana, varmaankin hyvin viisaana ja todennäköisesti myös kallispalkkaisena, sortuisi julkisesti esittämään näin epäviisaita ajatuksia.

Henkilökohtaisesti esitys iski minuun kuin kivi kalloon. Olen joutunut tulojen tasauksen ja verojen tasauksen uhriksi jo tarpeeksi monta kertaa elämäni aikana.

Olen 70-vuotias 100 prosentin liikuntavammainen ja asun Espanjassa vaivojeni vuoksi. Olen Suomen kansalainen ja nautin perustuslain mukaista oikeuttani: valita vapaasti asuinpaikkani.

Valintani vuoksi olen joutunut maksamaan kymmenen vuotta veroja Suomeen 35 prosenttia ilman minkäänlaista vähennysoikeutta tai sosiaalietuuksia Suomesta. Verojen jälkeen minulle jää eläkkeestäni käteen 360,33 euroa kuussa.

Ulkomailla asuvien "rajoitetusti verovelvollisten", johon kastiin minäkin kuulun, verotus Suomessa on niin ennenkuulumattoman häikäilemätöntä, etteivät ulkomaalaiset ota sitä uskoakseen. Ei minun verorahoillani Suomea rakenneta, mutta Suomelle tämäntyylinen liikuntavammaisten verokohtelu on suureksi häpeäksi. Pitääkö tämäkin veroasia käsitellä EU:n tuomioistuimessa, ennenkuin järki voittaa? Tämä asia on jopa tasa-arvokysymys. Ei Suomessa asuvia Suomen kansalaisia näin tylysti kohdella. Haluaisiko joku vaihtaa osia kanssani?

Eläkeläisen 100% inv. kanta Suomen verotukseen