Lukijoilta

Kritiikin lisäksi tarvitaan
rakentavia ehdotuksia

Kiinnostuneena olen seurannut Ruisrockin jälkeen herännyttä ns. jälkipelikeskustelua. Omalta osaltani koin festarit sunnuntaina, joten tiedän mistä puhun. Ihmettelen sitä miksi kaikki mollaavat järjestelyjä, eivätkä näe yhtään ainutta valoisaa asiaa.

Esimerkkinä voin sanoa, että itse en jonottanut vessaan kertaakaan ja kaljaakin sai ainakin tietyiltä alueilta ilman merkittävää jonoa. Siis ne asiat, jotka tänä vuonna toimivat, jäivät mediassa täysin vaille huomiota. Olin sunnuntaina ajoissa liikkeellä ja repuntarkastuspisteelle oli jonoa noin 7 ihmistä. Itselläni oli mukana avattu 1,5 litran Vichy-pullo, mutta ei tarkastaja siihen mitenkään erityisesti reagoinut.

Liikennejärjestelyt ovat Ruisrockin ehdoton ongelmakohta. Kun saareen ahtaa kymmeniä tuhansia ihmisiä yhtä väylää pitkin on ongelma selviö. Mielestäni nykyinen "saaresta kävelyttäminen" on oikean suuntainen tapa ratkaista ongelma. Tosin pyöräilijät pitäisi ehdottomasti saada eri väylälle. Onkin sitten eri asia onko edes olemassa mitään täysin toimivaa ratkaisua. J. Merimaa varmasti ottaa vastaan hyviä ja toimivia ideoita.

Se mitä itsekin haluan kritisoida ovat naurettavat kojujen vuokrat. Jos "keppi-kioskin" vuokra viikonlopulta on 2 000 euroa niin kyseessä on aika merkittävää ylihinnoittelua. Jotta saisi edes vuokrakulut katettua pitää myydä noin 400 viiden euron annosta. Haiskahtaa rahastukselta.

Siis pistäkää kaikki hyviä ideoita Vantaan suuntaan niin ensi vuonna meillä on taas toimivammat festarit - toivottavasti ei enää neljällä lavalla.
Mika Kuusisto