Lukijoilta

DBTL terrorisoi turkulaisten
yörauhaa ja omaisuutta

DBTL-festivaalit ovat tältä vuodelta ohi. Tiedotusvälineet ovat kirjoittaneet tästä jokavuotisesta tapahtumasta aina yllättävän positiiviseen sävyyn.

Festivaaliin liittyvät levottomuudet ja ongelmat ohitetaan nopeasti muutamalla lauseella. Tänäkin vuonna DBTL sujui "tilastollisesti rauhallisesti". Maksuton jokiranta oli tapahtuman "ilonaihe".

Itse näin festarit hyvin eri lailla. Asuin viikonlopun kissavahtina vanhempieni luona jokirannassa. Yöllä sain tuskin nukuttua metelin vuoksi. Ruokaillessani keittiössä ikkunasta näkyi uljas rivistö pissaavia poikia ja tyttöjä.

Kaiken huipuksi, kun halusin mennä ulos, jouduin hyppimään pissalätäköiden, oksennusten ja jopa ulostusten yli. Hengitystä oli pidäteltävä löyhkän vuoksi.

Talon seinät oli töhritty , istutukset pilattu ja omaisuutta hajotettu. Taloyhtiön porttikongit on desinfioitu useaan kertaan, mutta virtsan lemu ei lähde pois kuin kunnon kaatosateella.

Olen itse nuori, joka on matkustanut paljon ja asunutkin ulkomailla. Missään muualla en ole kohdannut vastaavaa. Minusta on järkyttävää, että julkinen juopottelu sallitaan keskellä kauneinta Turkua.

DBTL on tapahtuma, jossa ei pystytä turvaamaan keskustassa asuvien omaisuutta, kotien ulkopuolista hygieniaa eikä yörauhaa. Se kerää Turkuun tuhansia festivaalialueen ulkopuolella juopottelevia nuoria ja jopa lapsia.

Tällaiset festivaalit eivät kuulu ydinkeskustaan. Ketkä myöntävät luvan moiselle sikailulle? Miksi sitä katsotaan sormien läpi?
Annika Suuronen
24 vuotta