Lukijoilta

Lapsen silmä jäi katsomatta

Liedossa on hyvä olla ja elää. Mutta tässä vähän aikaa sitten perhettämme koeteltiin tavalla, josta meille tuli todella paha mieli.

Heti pääsiäisen jälkeen perheen pieni, pian kaksivuotias tytär meni innoissaan tarhaan, oli kiva päästä leikkimään kavereitten ja kivojen tätien kanssa. Sitten kävi kuitenkin niin, että lapsen toinen silmä tuli todella kipeäksi ja olo kävi kurjaksi. Tarhasta soitettiinkin jo aamupäivällä vanhemmille ja perheen isä lähti töistään Turusta sairasta lasta hakemaan ja viemään lääkärille. Härkätien terveyskeskuksesta annettiin tieto, että lääkäriin pääsee vasta kahdeksan jälkeen illalla! Mutta kyse oli kuitenkin pienestä lapsesta, joten ihmettelimme miten lapsi jaksaa olla siihen asti kipeän silmän kanssa kun olo oli muutenkin todella kurja?

Menimme siis kuitenkin jo päivällä sisään terveyskeskukseen, missä edelleen sanottiin, että tyttöä ei ehditä nyt hoitamaan! Kuitenkin näkyi ainakin kolme lääkäriä juttelevan ihan rauhassa keskenään, että kyllä olisi luullut jonkun ehtivän katsoa lapsen silmää ja antamaan lääkkeet. Niin ei kuitenkaan käynyt, vasta illalla kahdeksan jälkeen olisi päässyt lääkäriin ja siitäkin olisi voisi joutua vielä odottamaan.

Lähdimme etsimään jostain muualta lääkäriä joka auttaisi. Turusta sitten löytyi lääkäri, joka katsoi lapsen silmää (maksusta tietenkin) ja antoi reseptin ja niin jo ennen kello kahta silmää voitiin lääkitä ja heti se helpottikin.

Mutta se ihmetyttää mihin ne verorahat oikein menevät kun lääkäriapua ei saa silloin harvoin kun sitä tarvitsisi.
Pieni tyttö Liedosta