Lukijoilta

Kävelykatu kaikkien hyväksi

Kalle Ipatti<br />Kävelykadusta koituvat käyttömenot pitää ottaa yhteisistä varoista, ei vain kadun varren asukkailta, toteaa kirjoittaja.
Kalle Ipatti
Kävelykadusta koituvat käyttömenot pitää ottaa yhteisistä varoista, ei vain kadun varren asukkailta, toteaa kirjoittaja.

Näyttää ihan hyvältä tämä kaupungin kukittama kävelykadukadun alkupää runsaine narsisseineen. Toinen pää Kristiinankadulta Humalistonkadulle onkin sitten hyvin ankea. Sen voi kuka tahansa todeta. Kaupungin katurakennusosaston kosto, kun asukkaat eivät taipuneet erittäin suuriin katulämmön perustamiskustannuksiin ja melkoisiin käyttömaksuihin asiassa, joka tyypillisesti on koko kaupungin ja jopa maakunnan yhteinen asia, jos niin halutaan. Ei ole mitään perusteita sille, että kadunvarren asukkaat pannaan maksamaan kaikkien yhteiset ilot.

Otin jo puoli vuotta sitten yhteyttä useisiin vaikutusvaltaisiin edusmiehiimme ja -naisiimme. He olivat kaikki sitä mieltä, että eihän näin voi tehdä. Joku vetosi virkamiesten toimintavaltuuksiin. Turussa ei ole kansanvaltaa, täällä on virkamiesvalta, joka perustuu siihen, että huomattavia luottamusmiesasioita on kaupungin virkamiehillä.

Kun kuljin kävelykatua torille päin päivä muutama sitten kohtasin iloisen viiden parikymppisen hyvin pukeutuneen tytön ryhmän, joista kolme taittoi narsissin korvansa taakse, yksi otti koko kimpun. Kun sanoin heitä varkaiksi, he vastasivat, haluatko sinäkin. Menivät hetkeksi hiljaisiksi, kun sanoin, että tämä on kotikatuni. Muutaman metrin jälkeen alkoi ukottelu ja äijättely sekä naisen sukupuolielimen suullinen esittely.

Olen alusta alkaen kannattanut nyt hyvään alkuun lähtenyttä kävelykatua ja uskon, että kaikkien osapuolten mukaantulo antaa ennen pitkää hyvän tuloksen, josta me turkulaiset voimme olla ylpeitä ja nauttia itsekin.
Arvo Järvelä
Kävelykadun varren asuja