Lukijoilta

Scifistit ovat järkiporukkaa

TS-Extrassa 1.2. olleesta artikkelista opiskelijajärjestöistä:

Artikkelin mukaan "Tulevien tiedemiesten ja -naisten joukosta löytyy erikoisen paljon myös yliluonnollisiin ja outoihin ilmiöihin ja fantasioihin vihkiytyneitä nuoria." Tämä ei pidä paikkaansa.

Science fictionin ja fantasian harrastajien joukosta löytyy luultavasti tavallista vähemmän yliluonnollisiin ilmiöihin, ufoihin ja muuhun huuhaaseen uskovia. Tiedän tämän omakohtaisena kokemuksena vietettyäni jo yli kahdeksan vuotta sf-harrastajapiireissä.

Scifillä ei myöskään ole mitään tekemistä skientologian kanssa nimien samankaltaisuudesta huolimatta, kuten jotkut luulevat. Tästä syystä tahdommekin oikaista tämän pienen epäkohdan sinällään hyödyllisessä opiskelijatoimintaa esittelevässä artikkelissa, koska science fiction valitettavan usein aiheuttaa vääriä mielleyhtymiä.

Tieteen, todellisuuden ja fiction raja on sf-harrastajalle selkeä, science fiction pohtii mahdollisen rajoja ja tieteen mahdollisuuksia, fantasia luo kuvitteellisia maailmoja. Parhaimmillaan lajityyppi voi tarjota uusia näkökulmia omaan yhteiskuntaamme ja ihmisyyteen siten laajentaen myös harrastajan maailmankuvaa.

Science fictioniin ja fantasiaan kulttuuri-ilmiönä on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua Turussa 1. - 3.8., kun alueen harrastajaseurat järjestävät yhdessä Euroopan merkittävimmän sf-tapahtuman, Finncon X - Eurocon 2003. Eräänä teemana nimenomaisesti on "tiede ja fiktio" ja paikalle odotetaan 4 000 harrastajaa Suomesta ja ulkomailta. Tervetuloa "vihkiytymään" harrastukseemme!

Shimo Suntila Turun Science Fiction Seura
ry:n puheenjohtaja