Lukijoilta

Sopimukseen ei sisältynyt optiota

Turku TouRing ja Saaronniemen Saukot ry ovat määräaikaisella vuokrasopimuksella sopineet Saaronniemen saunarakennuksen vuokrauksesta 1999 - 2000. Sopimus on päättynyt vuokrakauden lopussa eikä siihen eikä kautta 2000 - 2001 koskevaan sopimukseen sisältynyt minkäänlaista jatkovuokrausta koskevaa optiota.

Kaudelle 2001 - 2002 saunatiloja tarjottiin yhdistykselle käyttövalmiina, jolloin lämmitys, valvonta, siivous, sähkö, vesi, avannon kunnossapito, auraus, jätehuolto ja kaikki kulut olisivat sisältyneet tuntihintaan.Tarjouksen kokonaishinta oli noin 53 000 mk.

Arvo Ahlforsin laskelma (TS 7.2.) tuntimäärineen ei perustu antamaamme tarjoukseen, koska yritys- ja yksityistilaisuuksille varattua sauna-aikaa ei ole missään vaiheessa tarjottu yhdistykselle hoidettavaksi.

Neuvotellun jatkotarjouksen mukaisesti yhdistys olisi huolehtinut omien vuorojensa osalta kaikesta käytännön työstä, jolloin vuokra olisi kattanut vain käyttökulut. Kummassakin tarjouksessa uimareilta perittävät käyntimaksut olisivat jääneet yhdistykselle tuloksi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Avantouintiseurat rahoittavat Suomessa toimintansa jäsenmaksutuloilla ja käyntimaksuilla. Turku TouRingin uintikaudelle 2001 - 2002 tekemän tarjouksen mukaan Saaronniemen Saukot ry olisi voinut 80 mk ( alle 14 euroa) jäsenmaksulla tarjota vaikka maksuttomat uinti-illat jäsenistölleen ja muilta uimareilta perittävät käyntimaksut olisivat lisäksi olleet tulona yhdistykselle.Tarjousta ei voine pitää kohtuuttomana.

Vuokratarjousten myöhäiset ajankohdat ovat johtuneet yhdistyksen haluttomuudesta neuvotella vuokranantajan kanssa; mm. vuonna 2001 yhdistystä kiirehdittiin tuloksetta neuvotteluihin sekä heinä- että elokuussa.

Olen Saaronniemen Saukot ry:n pyynnöstä ollut yhdistyksen hallituksen jäsenä 1999 - 2001. Osallistumiseni tarkoituksena oli tiedonkulun varmistaminen Turku TouRingin ja yhdistyksen välillä, ei halu osallistua yhdistystoimintaan.

Tämän jäsenyyden en kuitenkaan ole voinut antaa vaikuttaa työtehtäviini vaikka Saaronniemen Saukot ry:n jäsenet ovat suoraan ja eri luottamushenkilöihin vedoten jatkuvasti yrittäneet painostaa Turku TouRingia ja minua esittämään Saaronniemen saunan vuokraamista yhdistykselle sellaisin ehdoin, että seuran toiminnan kustannuksista suuri osa tulisi matkailutoimen maksettaviksi.

Perusteellisesti asiaa on käsitelty Saaronniemen Saukot ry:n asiaa koskevan selvityspyynnön perusteella, jolloin Turun kaupungin lakimiesosasto on todennut, että "Liisa Lemmetyinen on toiminut kysymyksessä olevassa sauna-asiassa moitteettomasti" ja edelleen , "Lemmetyinen on toiminut Saukkojen asiassa puolueettomasti, asianmukaisin perustein ja kaupungin edun mukaisesti" ( Kh 19. 11.2001 ‰ 1144 ).

Turku TouRingin ja SFC-Turku ry:n sopimus avantouinnin järjestämisestä perustuu täsmälleen samaan summaan kuin Saaronniemen Saukot ry:lle tehty yhdistyksen hylkäämä tarjous. Kävijöiden ja käyntimaksujen tilastointi edellyttää luotettavaa yhteistyökumppania, jollaisen olemme nykyisten järjestelyjen avulla löytäneet. Avantouinnin järjestelyistä ja saunan nykyisestä hyvästä hengestä tulee jatkuvasti kiitosta uimareilta.

Liisa Lemmetyinen Matkailusuunnittelija
Turku TouRing