Lukijoilta

Taitavuus ei riitä

Näkemykseni mukaan Turun kaupunki ei ole liiemmin voittoja tililleen kirjannut, vaan tilanne on pikemminkin päinvastoin. Näin ainakin minä tulkitsen sen, että kaupunki ottaa jälleen ensi vuonna lisää lainaa, nostaa veroprosenttiaan ja näistä toimenpiteistä huolimatta, laatii budjetin, joka on tätäkin vuotta selvästi alijäämäisempi.

Näin ollen Juhani Määtän vakuuttelut (TS 20.10.) siitä, että tappioiden osuus "voitoista" on ollut vain kaksi prosenttia, ei ainakaan minua vakuuta.

Ongelmana tuntuukin olevan, Määtän listaamien ongelmien ohella, virkamiesten liian suuri luottamus hyvään onneen.

Vai mitä voimme päätellä siitä, että kompostorifiaskon jälkeen, ei osata vieläkään laatia sopimuksia, joilla turvattaisiin kaupungin edut, jos kaikki ei menekään niin kuin on tarkoitus. Tätä Vapon edustajakin tässä taannoin ihmetteli. Yleensä sopimuksiin on laadittu sanktiot siitä, mitä sitten, jos kaikki ei toimikaan niin kuin on sovittu, mutta Turun virkamiesten mielestä se ei ole näköjään niin "noko nuukaa".

Minä en vieläkään käsitä, miten uskallettiin tilata tämän hintaluokan kompostori. Kompostori jonkalaista ei ollut vielä missään testattu, ja josta niin ollen ei ollut mitään kokemusta kenelläkään. Siitä huolimatta kaupungin edustajat uskalsivat allekirjoittaa paperin, jossa kaupungin ja meidän kaupunkilaisten etuja ei turvattu millään tavalla.

Juhani Määttä kertoi virkamiesten olevan kohtalaisen taitavia, mutta jotenkin tuntuu, että se ei nyt riitä.
Eija Nieminen Yks duunari vaan