Lukijoilta

Vaaleissa nukkumalla
ei voi vaikuttaa

Kansakunta höyryää jo ensi vuoden eduskuntavaaleista. On siihen aihettakin. Kaikki eivät ole tyytyväisiä kansanedustajien toimintaan. Onhan tapauksia, joissa edustaja ei ole tiennyt minkä lain puolesta hän äänesti tai jätti äänestämättä; tai ei ollut paikalla.

Otetaan nämä vaalit tosissaan! Eniten eduskunnan istunnoista poissa olleet jätetään valintojen ulkopuolelle. Näille on kai ollut tärkeämpää olla kotikunnassa, puolustamassa puolueensa tai itsensä etuja. Samoin he jotka ovat saaneet tuomioita mistä tahansa lainrikkomuksesta.

Julkkikset ovat runsaasti tyrkyllä Arkadianmäelle. Miksi valitsisimme heidät? Tietävätkö he kansan elintasosta maan kulmilla? Ja eri ammattialojen töistä ja sisäpolitiikasta, ulkopolitiikasta, ulkomaankaupan kiemuroista jne.

Meidän tulee valita sellainen eduskuntaan, joka tekee koko kansan edun mukaisia päätöksiä kaikista asioista.

Siis edustajiksi kaikkien alojen asiantuntijoita ja ammattilaisia, myös eläkeläisiä. Heidän tulee olla päätoimisia kansanedustajia, joilla ei ole kunnanhallinnollisia vakansseja tai muita sivubisneksiä. Näin he keskittyvät siihen työhön mitä varten ovat valittu.

Ministereiksi valittakoon oman alansa huippuhenkilöt koulutuksen ja käytännön kokemuksen puolesta. Näin tulee virkamiehet valituiksi pätevyyden mukaan, ja lakkaavat ns. jäsenkirjavakanssit.

Siispä, kaikkien ammattien kokeneet ja koulutetut, (ei viihdealojen) astukaa ehdokkaiksi seuraaviin eduskuntavaaleihin. Ja mieluummin sitoutumattomina. Olen äänestänyt aina. En puoluetta, vaan henkilöä, jonka näen ja kuulen tekevän kansan yhteisen edun puolesta töitä.

Kaikki äänestämään. Eivät nukkuvat saa mitään muutosta aikaan. Toisten tekojen arvostelijoina he kyllä ovat omaa luokkaansa.
Olli Tiitinen