Lukijoilta

Virheistä otettava vastuu

Oikein pisti vihaksi lukiessani lehdestä (TS 10.10) miten Turun väistyvä apulaiskaupunginjohtaja Juhani Määttä on kuulemma tuskastunut saamaansa kritiikkiin.

Minä olen puolestani turkulaisena veronmaksajana tuskastunut taitamattomiin virkamiehiin, joiden toimien seurauksena on miljoonien eurojen tappiot.

Virheitä kuulemma sattuu ja Määtän mielestä saakin sattua.

Ongelma onkin se, ettei tässä kaupungissa kukaan ota vastuuta tekemisistään. Tai oikeastaan se, ettei heitä laiteta vastuuseen.

Herra Määttäkin on oikein julkisuudessa voivotellut turhautumistaan epäpalkitsevaan apulaiskaupunginjohtajan virkaan. No mikä neuvoksi, räätälöidään hänelle mieleisempi tehtävä.

Emme me tavalliset turkulaiset tälle kai mitään voi, mutta itku meinaa tulla, kun ajattelee miten eri tavalla nekin rahat olisi voitu käyttää.

Nuoriso aiotaan häätää heille varta vasten rakennetuista tiloista. Vanhukset eivät saa ansaitsemaansa hoitoa. Sairaita makuutetaan käytävillä.

Onko Turussa todellakin valittu tie, jonka motto jo ammoisina aikoina oli: Heikot sortuu elon tiellä, mutta vahvat sen kun porskuttaa?
Eija Nieminen