Lukijoilta

Nuorille kunnon tilat
Turun keskustasta

Kunnallissoppaa on taas keitetty ja lopputuloksena on keitos jossa nuorisokeskus Palatsi lopetetaan ja nuoret ajetaan keskustan suurimpaan nuorisotaloon eli Hansa-kortteliin. Olisi hauska tietää mistä saadaan korvaavat tilat nuorisotoiminnalle, mikäli nykyiset tilat olivat liian kalliit.

Ainakaan Auran panimoon ei kovin montaa nuorta mahdu ja tietääkseni tätä paikkaa voidaan ylipäätäänkin käyttää vain bändien harjoitus- tai soittotiloina, koska panimon kellariin ei tule edes luonnonvaloa joka mahdollistaisi tilojen toisenlaisen käytön. Lisäksi panimon käyttäjäporukka edustaa vain marginaalista osaa Turun nuorista, sillä kuinka suurta osaa nuorista todellisuudessa kiinnostaa esim. perustaa oma bändi tai paukutella rumpuja päivät pitkät? Itse en antaisi oman lapseni viettää aikaansa pimeissä kellaritiloissa.

Onneksi kuitenkin turkulaisille taiteilijoille tehdään arvoisiaan tiloja Jokikadulle. Rahaa palaa jotta taiteilijat ovat tyytyväisiä, vaikka vain murto-osa turkulaisista ylipäätään on kiinnostunut heidän tekemisistään.

Olisiko syytä keskustella mitä valtaosa turkulaisista pitää tärkeänä. Itse en ainakaan halua rajoittaa elämääni pelolla että turhautuneet nuoret käyvät perjantai-iltana Hansa-korttelin edustalla päälle kun kaupungilla ei ole mitään muuta toimintaa tarjottavanaan kuin torin kulmilla hengaileminen.
S.P.